Let op! De overheid heeft STAP afgeschaft. Je kunt geen STAP meer aanvragen


Met STAP tot € 1.000,- subsidie


Auxilium Academy is erkend STAP-opleider.

 

Dit betekent dat je via STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) een budget van maximaal € 1.000,- aan kunt vragen als je een opleiding bij ons volgt. 

 

Je vindt ons in het officiële STAP opleidingsregister van het UWV.

 

Hier leggen wij uit wat het STAP-budget is en hoe en onder welke voorwaarden, jij het aan kunt vragen.

Wat is het STAP-budget?


Het STAP-budget is 1 januari 2022 geïntroduceerd door het UWV en DUO en vervangt de belastingaftrek van studiekosten.

 

Met het STAP-budget wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen om zo aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Het kabinet stelt jaarlijks 200 miljoen euro beschikbaar, 

 

Met het STAP-budget kun je opleidingen tot € 1.000,= kosteloos starten. Kost een opleiding meer dan € 1.000,=, dan dient het STAP-budget als € 1.000,= korting.

Is de STAP-subsidie onbeperkt?


De subsidiepot voor het STAP-budget is niet onbeperkt.

 

Per jaar is 200 miljoen euro beschikbaar, wat neerkomt op 200.000 tot 300.000 toekenningen per jaar.

Wie voert het STAP-budget uit?


Het STAP-budget wordt uitgevoerd door het UWV.

 

Zodra de aanvraagtermijn start, kun jij je via het UWV inschrijven. Is het budget op, dan is aanvragen niet meer mogelijk en moet jij je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Hiervoor is het jaar opgedeeld in zogenaamde aanvraagtijdvakken.

 

Nadat het STAP-budget is toegekend, ontvangt de opleider het bedrag en wordt dit in mindering gebracht op de opleidingskosten.

Wat zijn aanvraagtijdvakken?


Om ervoor te zorgen dat de subsidiepot niet direct op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden. 

 

Je opleiding mag niet eerder dan 4 weken na je subsidieaanvraag starten. En je opleiding moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan. De volgende aanvraagdatum is 3 juli 2023.

Voorwaarden voor de STAP-subsidieregeling


Om in aanmerking te komen voor de STAP-subsidieregeling gelden een aantal voorwaarden.

 

Kijk, voordat je de aanvraag doet, of je aan alle voorwaarden voldoet. De belangrijkste voorwaarden hebben wij op een rij gezet:

 • Je bent tussen de 18 en 67 jaar (AOW-gerechtigde leeftijd).
 • Je hebt het huidige kalenderjaar nog niet eerder een STAP-budget toegekend gekregen. Je mag per kalenderjaar namelijk één keer gebruikmaken van het STAP-budget. 
 • De startdatum van jouw opleiding ligt tussen de 4 weken en 3 maanden na je aanvraag.
 • Je ontvangt geen andere publieke onderwijsfinanciering, zoals bijvoorbeeld een studiefinanciering of lerarenbeurs.
 • Je voert jouw scholingstraject of opleiding uit bij een erkende STAP-aanbieder, zoals Auxilium Academy

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt


Het UWV hanteert de regeling: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt." Wees er dus snel bij! 

 

De eerstvolgende keer is 3 juli 2023 om 10:00 uur. Wij adviseren jou er op die dag en tijd direct bij te zijn. Als jij dat doet, dan is - zo leert onze ervaring - de kans groot is dat jij de subsidie toegekend krijgt. 

Nadat jij je hebt ingeschreven ontvang je het, voor het UWV benodigde, STAP- aanmeldingsbewijs van ons.


Wat is het STAP-aanmeldingsbewijs?


Je hebt een STAP-aanmeldingsbewijs nodig als je STAP-budget aanvraagt bij het UWV.

 

Op het aanmeldingsbewijs staan jouw gegevens, gegevens  van de scholing en overige informatie. Dit bewijs ontvang je van ons. Wij mailen dit jou nadat jij je voor een opleiding hebt ingeschreven en de inschrijving door ons is bevestigd. Als jij je op tijd inschrijft, zorgen wij dat jij het STAP-aanmeldingsbewijs snel van ons ontvangt.

Tips voor je STAP-aanvraag


Op 3 juli om 10.00 uur kun je jouw aanvraag voor het STAP-budget indienen via het UWV STAP-portaal. Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken, geven we je hieronder een aantal tips.

 • Houd rekening met een lange wachtrij
  Er is erg veel belangstelling voor het STAP-budget. Hierdoor is de wachtrij in het UWV STAP-portaal op de dag van de aanvraag lang zal en jij hier mogelijk niet in één keer doorheen komt. Ons advies: houdt vol! Houd er rekening mee dat het krijgen van de STAP subsidie  niet gegarandeerd is. Het UWV werkt immers met de regeling "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". Daarnaast geldt: "op = op". Wees er dus op tijd bij
 • Gebruik de juiste zoektermen
  Wanneer je jouw STAP aanmeldingsbewijs in het UWV STAP-portaal indient, moet je een aantal gegevens invullen. Waaronder de door jou gekozen opleiding. Hier wordt je gevraagd verschillende zoektermen in te vullen. We raden je aan om alleen het veld "Naam opleider" in te vullen. Zo krijg je alle opleidingen van Auxilium Academy in één overzicht en weet je zeker dat je de opleiding die je bij ons wilt volgen gemakkelijk kunt vinden.
 • Controleer je gegevens
  Nadat je je aanvraag hebt ingediend, wordt er door het UWV bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd. Het is daarom belangrijk dat jij je aanvraag extra goed controleert of je de juiste gegevens op de juiste plek hebt ingevuld. Een klein foutje in je aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat het budget niet wordt toegekend.
 • Tijdvak
  Als er geen STAP-budget meer beschikbaar is of je aanvraag is niet goedgekeurd, dan kun je het in het volgende tijdvak opnieuw proberen.

Meer weten over STAP of over onze opleidingen? Bel dan Yvonne de Haan


Vul je gegevens correct in


Weet je voor welke opleiding jij STAP-budget wilt aanvragen? Schrijf je dan snel in. Het is belangrijk dat je alle gegevens correct invult.

 

Alleen dan kan het STAP-aanmeldingsbewijs in één keer correct ingevuld kan worden. Een fout in het STAP-aanmeldingsbewijs kan leiden tot een subsidie-afwijzing.

Ingeschreven en geen STAP budget gekregen?


Als jij je voor een opleiding hebt ingeschreven en er is geen STAP-budget meer voor jou beschikbaar is, dan gaan wij ervan uit dat jij de opleiding zonder het STAP-budget bij ons wilt gaan volgen. 

 

Bij annulering gelden onze algemene voorwaarden.

Hoe meld jij je aan voor het STAP-budget?


Om met behulp van het STAP-budget bij ons een opleiding te starten doorloop je de volgende stappen:

 1. Inschrijven
  Weet je welke opleiding je wilt volgen? Dan kun jij je inschrijven.
 2. STAP-aanmeldingsbewijs
  Nadat wij jouw inschrijving hebben ontvangen en deze door ons is bevestigd ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Let op!: zorg dat je gegevens bij inschrijving 100% correct zijn. Alleen dan kunnen wij een foutloze STAP-aanmeldingsbewijs voor je opmaken.
 3. Check het ontvangen STAP-aanmeldingsbewijs
  Check het ontvangen STAP-aanmeldingsbewijs. Zijn de gegevens onverhoopt niet goed, neem dan contact met ons. Dan zorgen wij dat jij een nieuwe krijgt. 
 4. Upload het aanmeldingsbewijs
  Upload het STAP-aanmeldingsbewijs zo snel mogelijk in het UWV STAP-portaalDit kan in het volgende tijdvak vanaf 3 juli 2023.
 5. Reactie UWV
  Wacht de reactie van het UWV met de goed- of afkeuring af. Dit kan zo'n vier weken duren.
 6. Start de door jou gekozen opleiding.

Wat is onze rol?


Wat is onze rol in het STAP-budget proces? 

 1. Subsidie
  Wij ontvangen de subsidie namens jou en verrekenen deze zonodig met de totale scholingskosten. Jij ontvangt een factuur voor het verschil tussen de scholingskosten en het verkregen STAP-budget. 

 2. Aantoonbaar maken
  Om het STAP-budget definitief te ontvangen moeten wij aantonen dat jij de opleiding met succes hebt gevolgd of dat je op zijn minst 80%  aanwezig bent geweest.