Leergang Zorgwetten


Veel professionals werken binnen het speelveld van zorgwetten maar weten deze niet precies te hanteren. Hoe werkt het precies? Waar moet ik zijn? En wat kan ik daarin precies betekenen? Voor hen hebben wij de Leergang Zorgwetten ontwikkeld.

 

Ben je werkzaam binnen het sociaal domein en wil jij je cliënten nog beter en vol vertrouwen bij kunnen staan in het oerwoud aan regel- en wetgeving? Dan is deze leergang er voor jou. 

Voor wie?


De Leergang Zorgwetten is er voor professionals werkzaam binnen het sociaal domein. Te denken valt aan: cliëntondersteuners, mantelzorgconsulenten, mantelzorgmakelaars, maatschappelijk werkers, casemanagers, social workers, Wmo consulenten, medewerkers bij zorgkantoor, medewerkers bij zorgverzekeraars, medewerkers bij zorgorganisaties en klantadviseurs.

 

Incompany

 

Daarnaast is deze leergang er voor organisaties die zorgwetten beter in hun organisatie in willen bedden. Desgewenst kan dit incompany. Neem daartoe contact op met Yvonne de Haan - Vermetten.

De Leergang Zorgwetten


Wij hebben gemerkt dat veel professionals binnen het sociaal domein behoefte hebben aan kennis over wet- en regelgeving om zo de cliënt nog beter terzijde te kunnen staan. Voor hen hebben wij deze de Leergang Zorgwetten ontwikkeld. 

 

De Leergang Zorgwetten staat open voor professionals in het sociaal domein die meer kennis willen krijgen van en willen leren werken met de volgende wet- en regelgeving:

 • Zorgverzekeringswet (Zvw)
 • Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
 • Jeugdwet
 • Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Leren en netwerken

 

Omdat de leergang open staat voor professionals met een variëteit aan achtergronden, vindt interessante en leerzame kruisbestuiving plaats. Hierdoor wordt in korte tijd nieuwe inzichten verkregen. Ook breid je op een natuurlijk en snelle manier je netwerk uit.

Hoe doen wij dat?


De leergang duurt drie dagen en bestaat uit zes modules. Elke module behandelt een thema binnen de wetgeving. Voordat je naar de bijeenkomst komt wordt van jou verwacht dat je opdrachten uitwerkt. Tijdens de bijeenkomst vindt verdieping, verbreding en verduidelijking plaats.

Na de leergang


Na het volgen van de Leergang Zorgwetten ben je - nog beter -  wegwijzer voor je cliënten.

Studiebelasting en bewijs


De leergang kent een studiebelasting van ongeveer 54 uur (inclusief de bijeenkomsten). Nadat je alle opdrachten hebt gemaakt en alle bijeenkomsten hebt bijgewoond, ontvang je het bewijs van deelname.

STAP


Voor deze leergang kun je € 1.000,= STAP-budget aanvragen.

Handige informatie


 • Voor wie: voor professionals werkzaam binnen het sociaal domein die meer kennis willen hebben van- en beter kunnen werken met relevante zorgwetten
 • Wanneer: 3 fysieke bijeenkomsten: 7 juni, 21 juni en 28 juni 2023
 • Hoe lang: de bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 16:45 uur
 • Investering:  1246,- (vrijgesteld van BTW). Je kunt voor deze leergang € 1.000,= STAP-budget aanvragen
 • Locatie: Utrecht e.o., je ontvangt de exacte locatie nog van ons. Goed berijd- en met het openbaar vervoer bereikbaar
 • Inschrijven: via deze website
 • Meer informatie: bel, app of mail Yvonne de Haan: 06-24 11 80 50, info@auxiliumacademy.nl