Kalinka Kester


Dromen van vandaag zijn het materiaal van de wereld van morgen!’ Dit is mijn motto en zo van toepassing in mijn werk!

 

Ik ben Kalinka Kester en ik ben onafhankelijk mantelzorgmakelaar & cliëntondersteuner. Mijn schoonmoeder droomde van een goede oude dag voor haar en haar man. Na 10 jaar teleurstellende verpleeghuiszorg heeft mijn schoonvader een kleine 2 jaar weer thuis gewoond met zijn vrouw met behulp van een zorg au pair.

 

In deze zoektocht om tot deze passende, creatieve zorgoplossing te komen, kwam ik de mantelzorgmakelaar tegen. Toen ik ontdekte dat er ook een opleiding voor bestond, besloot ik om een carrière switch te maken vanuit de financiële wereld naar Mantelzorgmakelaar/ Cliëntondersteuner. Inmiddels werk ik ruim 2 jaar in dit mooie vak en heb ik veel praktijkervaring opgedaan. 

Iedere hulpvraag en situatie is anders en dat maakt dit vak zo divers! Het geeft veel voldoening om mensen ondersteuning te bieden en zodoende verder te helpen.

In mijn vorige werk heb ik regelmatig voor groepen lesgeven. Ik vind het bijzonder dat ik dit nu in dit vak ook ga doen. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring te delen met nieuwe enthousiaste aankomende mantelzorgmakelaars/cliëntondersteuners!  

Yvonne de Haan-Vermetten


Yvonne de Haan Mantelzorgmakelaar Docent

"Als je voor één mens in je leven wat betekend hebt, dan heb je niet vergeefs geleefd” 

 

- Dag Hammerskjöld -

 

 Iets kunnen betekenen voor een ander, daar haal ik energie uit.

 

Na een lange carrière bij de Rabobank besloot ik dat het roer om moest. Ik miste de menselijke maat in mijn werk en had een nieuwe uitdaging nodig.

 

Als mantelzorger van mijn bejaarde ouders heb ik tijdens mijn fulltime dienstverband bij de bank vaak afgevraagd hoe je zorgtaken op een goede manier kunt combineren met de rest van je leven, want dat viel me niet mee. Hoe houd je balans en zorg je dat de weegschaal niet doorslaat? Het voornemen was om me daarin te verdiepen en er iets concreets mee te doen zodra ik zou stoppen bij mijn werkgever. 

 

Het vak mantelzorgmakelaar kwam bij toeval op mijn pad. Via een kennis hoorde ik van het bestaan en ik besloot na grondig onderzoek om de opleiding te volgen. En ik kan zeggen: het beroep past me als een jas. Wat een prachtig dynamisch vak en wat een voorrecht om mensen, in al hun kwetsbaarheid te mogen bijstaan in hun zoektocht naar zorg en ondersteuning. Als mantelzorgmakelaar kun je bijna in alle gevallen wel iets voor de mensen betekenen en hoe mooi is het om een steentje aan een beter leven te kunnen bijdragen. 

 

Inmiddels ben ik naast mantelzorgmakelaar ook werkzaam als onafhankelijk cliëntondersteuner waarbij je vaak in complexe zorgsituaties mensen met een beperking bijstaat in het vinden van de juiste zorg en ervoor probeert te zorgen dat mantelzorgers niet overbelast raken.

 

Door mijn ervaringen te delen met aankomende mantelzorgmakelaars/onafhankelijk cliëntondersteuners hoop ik dat jullie straks net zo enthousiast en trots op het vak zijn als ik.

Petra Veen


In 2017 – 2018 heb ik de opleiding mantelzorgmakelaar gevolgd, waarna ik in november 2019 ben gestart met mijn eigen bedrijf: “Wijzer in Zorg en Welzijn” in Arnhem. 

 

Ik verleen diensten als mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner. Daarnaast ben ik docent bij diverse opleidingsinstituten. Mijn expertise ligt op het gebied van het Sociaal domein. Voordat ik mijn eigen bedrijf startte ben ik werkzaam geweest als ergotherapeut, WMO consulent en opleidingsadviseur. Vanuit een adviesorganisatie heb ik ook bij het CIZ en diverse gemeenten gewerkt. Het geeft mij erg veel voldoening om mensen te ondersteunen hun leven zo goed mogelijk te kunnen leven met hun beperking of taak als mantelzorger. 

 

De kennis en inzichten die ik heb opgedaan wil ik graag delen met jullie. Ik ben analytisch, luister en stel vragen. Ik wijs de weg, beantwoord jullie vragen, deel mijn passie over het mooie vak, maar vooral ondersteun ik jullie om een goede mantelzorgmakelaar/cliëntondersteuner te worden.

Arjen de Haan


Arjen de Haan Docent Trainer Communicatie

Nieuwsgierig van aard en met een analytische, open en onafhankelijke geest kijk ik naar de buiten- en naar mijn eigen innerlijke wereld. Ik kan enorm genieten van inspirerende ontmoetingen, ervaringen en van het opdoen van nieuwe kennis. 

 

Mantelzorgmakelaar zijn is een prachtig betekenisvol vak en een vak waarbij communicatie en contact maken ontzettend belangrijk is. Ik vind niet voor niets dat de mantelzorgmakelaar een communicatie kunstenaar is. Professioneel en menselijk in het contact met mantelzorgers en instanties. Het is mijn missie om te ondersteunen in de persoonlijk- en professionele ontwikkeling om een top mantelzorgmakelaar te worden.

 

Twee jaar geleden ben ik voor groepen gaan staan. Voor volwassen aanstaande mantelzorgmakelaars en voor jonge mensen van het MBO en ik wist al snel dat dit mijn roeping was. Niets is mooier om alles wat ik in mij heb te delen met anderen, zodat mensen groeien en boven zichzelf uitstijgen. 

 

“Jij gooit stenen in het water”. Niet zo lang geleden zei iemand dat tegen mij en ik wist dat dit rake woorden waren. Lang heb ik nagedacht hoe ik in het kort zeg wie ik in de kern ben en waar ik voor sta. Hoe ik vertel dat ik wil inspireren, motiveren en mensen in beweging wil brengen. Nu weet ik het: ik gooi stenen in het water! 

Albert van der Meulen


“Het gaat niet mis, maar wellicht anders dan verwacht” 

 

is een werkmotto waar ik graag mee werk en het geeft ook aan hoe ik werk. 

 

Mijn naam is Albert van der Meulen en ik werk altijd vanuit verbinding en daarbinnen mag alles gezegd worden en wordt er niemand "afgetikt of afgefikt" en gaat het ook nooit mis. Dit betekent als vanzelf dat er wel eens iets anders loopt dan wat ik gedacht of gehoopt had, maar dat is niet erg. Elk gesprek en elke ontmoeting kan onverwachte wendingen aannemen. Ik geniet daarvan en hou het daarmee luchtig en wil elke dag opnieuw leren van de fouten die ik daarbij maak. Ik wil namelijk mijn hele leven lang blijven leren. 

 

Deze houding en deze manier van kijken naar de werkelijkheid gun ik jou ook in jouw huidige fase van op weg zijn naar de situatie dat jij een erkend en gediplomeerd mantelzorgmakelaar bent.

 

Ik kom zelf niet uit de wereld van mantelzorgmakelaars, maar uit de wereld van het (mbo) onderwijs. En mijn passie daarbinnen is om samen met de student - dus ook met jou- vorm te geven aan een onderwijsleerproces, dat ertoe leidt dat je na deze opleiding als een Aardige, Vaardige en Waardige mantelzorgmakelaar je vak gaat uitoefenen. Je zult het binnen dit vak namelijk vooral zelf moeten doen en alle kracht ook uit jezelf dienen te halen om cliënten goed te kunnen begeleiden. Je kunt daarbij niet leunen op anderen, of anderen vragen: "zeg mij wat ik moet doen?" Ik wil mede een bijdrage leveren om jou je op deze situatie voor te bereiden. 

 

Je zult mij in die zin dan ook niet tegenkomen als die docerende docent, maar als een begeleider die jou regie laat voeren over je eigen leerproces, waarbij ik kaders aanreik en stuur op het resultaat.

 

Ik heb er zin om samen met jou deze uitdaging aan te gaan.  

Ilja Bomers


Als trainer vind ik het een feestje als het lukt om een groep aan het leren te krijgen. Dat blijft spannend en uitdagend. Geen groep is hetzelfde en geen training is hetzelfde. Het is een vak wat nooit saai wordt en waarin je, als trainer en als mens, blijft leren. Wat mooi, om mijn passie voor trainen, te combineren met mijn ervaring en kennis in het ondersteunen van mantelzorgers.

 

Van oorsprong ben ik paramedicus en jaren werkzaam geweest in verschillende zorginstellingen met heel diverse doelgroepen. Toen ik in een GGZ instelling werkte, werd ik me bewust van de loodzware taak die naasten van patiënten soms hebben. Mijn interesse in die andere wereld, de wereld van de mantelzorgers was gewekt. 

 

Het geven van trainingen is begonnen vanuit enthousiasme en vakinhoud. Veel trainingen, workshops en cursussen heb ik vanuit die bevlogenheid gegeven, met de hoop dat het interessant en leerzaam zou zijn voor de deelnemers. In 2018 ben in het trainen serieuzer gaan bekijken en besloot ik dat ik meer wilde weten en kunnen in het trainen, dus terug de schoolbanken in. Een deelnemer moet immers niet alleen een leuke dag hebben, hij moet echt wat geleerd hebben aan het eind van de dag en er zin in hebben om het geleerde in praktijk te gaan brengen. Dat is wat mijn missie is bij Auxilium Academy; trainen met impact, waardoor er een versnelling in het leren ontstaat en er nieuwe vaardigheden, die nodig zijn als mantelzorgmakelaar, opgedaan en toegepast worden.