Onze filosofie


Al eerder kon je op onze site de uitspraak van de Griekse filosoof Plutarch lezen: "the mind is not a vessel te be filled, but a fire to be kindled" wat "het brein is geen vat wat gevuld moet worden, maar een vuurtje wat opgestookt moet worden" betekent. Deze filosofie weerspiegelt hoe wij over opleiden denken.  

 

Het gaat er niet om dat wij zoveel mogelijk kennis in je hoofd stampen. Het gaat er uiteindelijk echt om dat jij zelf de weg weet als professioneel mantelzorgmakelaar zodat je tot waarde bent kunt zijn voor mantelzorger/cliënt


Ons ontstaan


 Medio 2018 besloten wij: Erica van Schijndel, Nienke Boekhout, Yvonne de Haan en Arjen de Haan, samen jarenlange ervaring in het opleiden van mantelzorgmakelaars, de handen ineen te slaan.

 

Wat ons betreft was er tijd voor vernieuwing, passend bij de ontwikkelingen van deze tijd. Vernieuwing gecombineerd met kwaliteit, professionaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit.


Onze naam


Onze naam geeft weer waar wij voor staan. Auxilium betekent ondersteuning en Academy een plek om te leren. Dat is precies wat wij doen: wij ondersteunen in de professionele- en persoonlijke ontwikkeling van nieuwe en bestaande mantelzorgmakelaars. Dit doen wij door een leeromgeving te creëren waarbinnen studenten, docenten en alle betrokken partijen van elkaar leren.


Yvonne de Haan Opleiding Mantelzorgmakelaar Clientondersteuner

's Ochtends werd ik door een mantelzorgster gebeld met de vraag of ik vandaag wilde ondersteunen bij een herindicatie van een Persoons Gebonden Budget vanuit de Jeugdwet. Zij had het gevoel tegen een bureaucratische muur aan te lopen en te verzanden in een oeverloze discussie met de jeugdconsulent over de herindicatie. Door te verwijzen naar de richtlijnen in de verordening van de desbetreffende gemeente kon de jeugdconsulent niet anders dan besluiten de indicatie toe te kennen. Door mijn interventie heeft de mantelzorgster het budget toegekend gekregen dat ze had aangevraagd.

 

Wil je meer weten? Ik  ben te bereiken op nummer 06 - 24 11 80 50 of mail naar info@auxiliumacademy.nl

 

Yvonne de Haan-Vermetten

Mantelzorgmakelaar/Docent Auxilium Academy