Onze filosofie


Al eerder kon je op onze site de uitspraak van de Griekse filosoof Plutarch lezen: "the mind is not a vessel te be filled, but a fire to be kindled" wat "het brein is geen vat wat gevuld moet worden, maar een vuurtje wat opgestookt moet worden" betekent. Deze filosofie weerspiegelt hoe wij over opleiden denken.  

 

Het gaat er niet om dat wij zoveel mogelijk kennis in je hoofd stampen. Het gaat er om dat jij als professional zelf de weg weet om zo tot waarde kan zijn. 


Onze Historie


Yvonne de Haan Opleiding Mantelzorgmakelaar

Liefde voor het vak. Dat is de basis waarop Auxilium Academy eind 2018 is ontstaan.

 

Opgericht door een groep enthousiaste mensen met een gezamenlijke missie: de beste mantelzorgmakelaars van Nederland opleiden. 

 

Wij zijn super trots dat bijna 200 mantelzorgmakelaars  de opleiding succesvol hebben afgerond en zij het leven van de mantelzorger weer kleur geven. 


Onze naam


Onze naam geeft weer waar wij voor staan. Auxilium betekent ondersteuning en Academy een plek om te leren. Dat is precies wat wij doen: wij ondersteunen in de professionele- en persoonlijke ontwikkeling van nieuwe en bestaande mantelzorgmakelaars. Dit doen wij door een leeromgeving te creëren waarbinnen studenten, docenten en alle betrokken partijen van elkaar leren.


Mantelzorgmakelaar aan het werk


Yvonne de Haan Opleiding Mantelzorgmakelaar

's Ochtends werd ik door een mantelzorgster gebeld met de vraag of ik vandaag wilde ondersteunen bij een herindicatie van een Persoons Gebonden Budget vanuit de Jeugdwet.

 

Zij had het gevoel tegen een bureaucratische muur aan te lopen en te verzanden in een oeverloze discussie met de jeugdconsulent over de herindicatie.

 

Door te verwijzen naar de richtlijnen in de verordening van de desbetreffende gemeente kon de jeugdconsulent niet anders dan besluiten de indicatie toe te kennen.

 

Door mijn interventie heeft de mantelzorgster het budget toegekend gekregen dat ze had aangevraagd.

 

Wil je meer weten? Ik  ben te bereiken op nummer 06 - 24 11 80 50 of mail naar info@auxiliumacademy.nl

 

Yvonne de Haan-Vermetten

Mantelzorgmakelaar en mede eigenaar van Auxilium Academy