19. maart 2023
“Ik vond het spannend want ik wil het graag goed doen”. Zeven jaar geleden, mijn eerste zin in mijn eerste reflectieverslag na mijn eerste coachingsgesprek. De feedback van de coaching opleiding: "Hoezo vond je het spannend en wat maakt dat je het goed wil doen?” Ja duh, dat is toch logisch, dat heeft toch iedereen? Zo logisch is het dus niet. Ik wilde geen fouten maken. Maar hoezo is dat?
12. januari 2023
Waar zitten de verschillen en waar overlappen de beroepsgroepen elkaar? Deze vraag over de mantelzorgmakelaar en de cliëntondersteuner kwam in onze opleiding voorbij. In deze blog zetten wij een en ander op een rijtje om daarna als conclusie, advies te geven welk beroep volgens ons het beste bij je past.
07. november 2022
Mantelzorgers hebben vaak een lange, moedeloos makende, zoektocht naar ondersteuning achter de rug. Bij welke instantie moet ik zijn en welke regelgeving geldt hier eigenlijk? Is het PGB, WMO, WLZ of toch anders? Wat is het complex! Alleen al door bureaucratische kastjes en muren ligt oververmoeidheid op de loer. Het komt de zorg, waar het uiteindelijk om draait, niet ten goede.
11. mei 2021
Zo simpel, noodzakelijk én gewenst is het geven van aandacht en het stellen van een vraag, als je in verbinding staat met iemand: je buurvrouw, je vriend(in) of cliënt. En het is aan de ander om te reageren met ‘ja, ik wil er wel over vertellen’ of ‘dat wil ik nu liever even niet.’ Echter, het blijkt maar al te vaak, dat we dit zelf gaan invullen voor de ander, zonder er naar te vragen: uit onmacht, uit gewoonte of uit….? Zeg het maar.
31. mei 2020
Het is alweer 4 jaar geleden dat ik de overstap maakte van de snelle, financiële sector naar de wondere wereld van de zorg. Maar, man o man.… wat had ik graag jaren eerder geweten dat het vak Mantelzorgmakelaar bestaat.
14. januari 2020
Zomaar twee zinsnedes uit artikelen in de Leeuwarder Courant van een poosje geleden.
21. februari 2019
Alweer het zevende- en slotdeel van mijn serie blogs over communicatie voor mantelzorgmakelaars. Als je terugleest dan zie je dat bijna al mijn blogs over jezelf gegaan.
18. februari 2019
Bij het woord communiceren denken wij al snel aan woorden, aan praten en soms ook nog aan écht luisteren. Maar communiceren is meer dan dat, veel meer!
10. februari 2019
Wat mij betreft gelden twee magische woorden: stel vragen! Vragen stellen is een kunst.
29. januari 2019
Ik ben al jaren een fanatiek fitnesser en probeer toch wel minimaal drie keer per week te sporten. De naweeën van de decembermaand gecombineerd met mijn mindere aanwezigheid in de sportschool de afgelopen twee maanden beginnen echter voelbaar te worden. En dat bedoel ik letterlijk, mijn broek is echt wat strakker gaan zitten. Vanochtend op de crosstrainer besloot ik: er moeten een paar kilo af. En dat betekent, minder eten. Na een dik uur trainen, zaten Yvonne en ik na te zweten, waarna wij de...

Meer weergeven