11. mei 2021
Zo simpel, noodzakelijk én gewenst is het geven van aandacht en het stellen van een vraag, als je in verbinding staat met iemand: je buurvrouw, je vriend(in) of cliënt. En het is aan de ander om te reageren met ‘ja, ik wil er wel over vertellen’ of ‘dat wil ik nu liever even niet.’ Echter, het blijkt maar al te vaak, dat we dit zelf gaan invullen voor de ander, zonder er naar te vragen: uit onmacht, uit gewoonte of uit….? Zeg het maar.
31. mei 2020
Het is alweer 4 jaar geleden dat ik de overstap maakte van de snelle, financiële sector naar de wondere wereld van de zorg. Maar, man o man.… wat had ik graag jaren eerder geweten dat het vak Mantelzorgmakelaar bestaat.
14. januari 2020
Zomaar twee zinsnedes uit artikelen in de Leeuwarder Courant van een poosje geleden.
21. februari 2019
Alweer het zevende- en slotdeel van mijn serie blogs over communicatie voor mantelzorgmakelaars. Als je terugleest dan zie je dat bijna al mijn blogs over jezelf gegaan.
18. februari 2019
Bij het woord communiceren denken wij al snel aan woorden, aan praten en soms ook nog aan écht luisteren. Maar communiceren is meer dan dat, veel meer!
10. februari 2019
Wat mij betreft gelden twee magische woorden: stel vragen! Vragen stellen is een kunst.
29. januari 2019
Ik ben al jaren een fanatiek fitnesser en probeer toch wel minimaal drie keer per week te sporten. De naweeën van de decembermaand gecombineerd met mijn mindere aanwezigheid in de sportschool de afgelopen twee maanden beginnen echter voelbaar te worden. En dat bedoel ik letterlijk, mijn broek is echt wat strakker gaan zitten. Vanochtend op de crosstrainer besloot ik: er moeten een paar kilo af. En dat betekent, minder eten. Na een dik uur trainen, zaten Yvonne en ik na te zweten, waarna wij de...
23. januari 2019
“Did you see the body?" "I assumed he was dead." "Assumption is the mother of all f*** ups." Een mooi stukje proza uit een prachtig stukje filmgeschiedenis ;-) “Under Siege 2” met Steven Seagal.
20. januari 2019
Wat verdient een mantelzorgmakelaar eigenlijk? Kan ik er een businesscase van maken? Deze vraag wordt mij meer dan eens gesteld door mensen die overwegen mantelzorgmakelaar te worden.
14. januari 2019
“Waarnemen zonder te oordelen, is de hoogste vorm van intelligentie” een uitspraak van de Indiër Krishnamurti 1895-1986”.

Meer weergeven