Leergang Zorgwetten


Ben je werkzaam in het sociaal domein? Domeinoverstijgende samenwerking is de nieuwste trend.

 

Door de leergang zorgwetten doe je domeinoverstijgende kennis op en ontmoet je andere professionals in het werkveld. Zo ontstaat kruisbestuiving en kun je van elkaar leren.

 

Na de leergang kun jij jouw klant naar het juiste loket begeleiden binnen de complexe zorgwereld. 

Voor wie?


De Leergang Zorgwetten is er voor mensen werkzaam binnen het sociaal domein. Te denken valt aan: cliëntondersteuners, mantelzorgconsulenten, mantelzorgmakelaars, maatschappelijk werkers, casemanagers, social workers, Wmo consulenten, medewerkers bij zorgkantoor, medewerkers bij zorgverzekeraars, medewerkers bij zorgorganisaties en klantadviseurs.

 

De Leergang Zorgwetten


Wij hebben gemerkt dat veel mensen die werken binnen het sociaal domein behoefte hebben aan kennis over wet- en regelgeving om zo de cliënt terzijde te kunnen staan. Voor hen hebben wij de Leergang Zorgwetten ontwikkeld. 

 

De Leergang Zorgwetten staat open voor mensen die werken in het sociaal domein en meer kennis willen krijgen van relevante wet- en regelgeving:

  • Zorgverzekeringswet (Zvw)
  • Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • Jeugdwet
  • Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Leren en netwerken

 

Omdat de leergang open staat voor mensen met een variëteit aan achtergronden, vindt interessante en leerzame kruisbestuiving plaats. Hierdoor wordt in korte tijd nieuwe inzichten verkregen. Ook breid je op een natuurlijk en snelle manier je netwerk uit.

Hoe doen wij dat?


De leergang duurt drie dagen en bestaat uit zes modules. Elke module behandelt een thema binnen de wetgeving. Voordat je naar de bijeenkomst komt wordt van jou verwacht dat je opdrachten uitwerkt. Tijdens de bijeenkomst vindt verdieping, verbreding en verduidelijking plaats.

Na de leergang


Na het volgen van de Leergang Zorgwetten kun jij jouw cliënten naar het juiste loket begeleiden.

Studiebelasting en bewijs


De leergang kent een studiebelasting van ongeveer 54 uur (inclusief de bijeenkomsten). Nadat je alle opdrachten hebt gemaakt en alle bijeenkomsten hebt bijgewoond, ontvang je het bewijs van deelname.

STAP


Voor deze leergang kun je € 1.000,= STAP-budget aanvragen.

Handige informatie


  • Voor wie: voor mensen werkzaam binnen het sociaal domein
  • Wanneer: 3 fysieke bijeenkomsten: 7 juni, 21 juni en 28 juni 2023
  • Hoe lang: de bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 16:45 uur
  • Investering:  1246,- (vrijgesteld van BTW). Je kunt voor deze leergang € 1.000,= STAP-budget aanvragen
  • Locatie: Utrecht e.o., je ontvangt de exacte locatie nog van ons. Goed berijdbaar en met het openbaar vervoer bereikbaar
  • Inschrijven: via deze website
  • Meer informatie: bel, app of mail Yvonne de Haan: 06-24 11 80 50, info@auxiliumacademy.nl